Известие

Collapse
No announcement yet.

Повдигане на окачването?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Днес ми смениха пружините, старите били спортни, сини и доста ниски. Амортесьорите са ми стандартни, сложих й стандартни пружини и се вдигна 2-3 см (според майсторите ще слегне леко). Не е толкова стабилна на асфалт, но вози в пъти по-меко и малките дупки не се усещат (преди беше катастрофа). Проходимостта стана невероятна, а от старите пружини остана спомена за готината визия и малко снимки
    Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
    "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

хихи браво колега Важното е на теб да ти е готино като се возиш
      А дори и без да съм майстор, още като ми показа снимка на колата ти казах, че си със спортни пружини, а някъде по-нагоре в темата ти писах, и че почти сигурно си с обикновени амортисьори
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщение
        ...сложих й стандартни пружини...
        Нови пружини ли взе или на старо? За колко ги намери? В Ал. Ауто ми казаха 200лв парчето и 20 дена чакане.
        sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

искам и аз да направя такава процедура на моята 147ца. Със спортни пружини съм, незнам какви, така я взех и 17ки 215/45. Всяка неравност се усеща!!! Дупки, бабуни, легнали полицай, всичкоооо! За едната стабилност при средна скорост 20км/ч ,мисля че ще се простя с тях....само да се постопли!
          Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Нови пружини мисля няма смисъл да си купувате, освен ако не е адската оферта. Можете да ги замените с оригинални пружини, не спортни. Иначе аз никога не бих си сменил пружите с обикновените! Просто + за мен са повече с спортните пружини!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да ползвам темата....

Аз съм с нормално окачване, но метнах две метанови бутилки в багажника и сега е клекнала отзад. Та,как да я повдигна ?
              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
                Да ползвам темата....

Аз съм с нормално окачване, но метнах две метанови бутилки в багажника и сега е клекнала отзад. Та,как да я повдигна ?
                Пружини от спортвагон...по-дебели са и с една навивка повече.
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Идеално, мерси.
                  Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Аз пък се чудя как да я смъкна малко, че уж сложих 17-ки а е като някой щъркел.Какви пружини да сложа ,че да не е супер ниска и твърда.
                    Ето я:
                    Attached Files
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Черен Айбах! Хем не е прекалено ниска,хем возията е много приятна и колата е "стегната".
                      Имам и снимки на номерата,ако те интересуват,за по-сигурно.

Comment

Момци, червен или черен, все тая, просто да е про кит, да не е спорт кит, че друсалката е гарантирана.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                          Черен Айбах! Хем не е прекалено ниска,хем возията е много приятна и колата е "стегната".
                          Имам и снимки на номерата,ако те интересуват,за по-сигурно.
                          Иво, я дай да видя за какво става въпрос , че вече не съм някой младеж да возя само мацки, и като ме натоварят жената и децата към морето да не опре задницата.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                            Иво, я дай да видя за какво става въпрос , че вече не съм някой младеж да возя само мацки, и като ме натоварят жената и децата към морето да не опре задницата.
                            Ето това са моите пружини и непосредствено колата ,след монтажа им.
                            Attached Files

Comment

Откъде може да се намерят такива пружини толкова ли са редки, че толкова трудно се намират, че и аз бих сменил моите, че взе много ниско да ми става и на мен
                              Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

Тe свалят, не качват.
                                Най-вероятно ги слагат на TI
                                ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                                X